Since the previous post was a bit more complicated and time consuming, and the next one is going to be about whoopie pies (oh yeah!), I decided to post a super fast, super easy salad/dip!
I don’t know if you know how healthy beetroots are, but they are. I love their natural sweetness, and commonly we prepare them in a salad with olive oil and vinegar.
This is a delicious alternative, where the tanginess of the yogurt pairs nicely with the beetroots.
If you are using raw beetroots boil them until soft. I used the pre-cooked ones.
Cut them in small pieces.
Put them in a bowl and add the yogurt. The yogurt needs to be thick, otherwise you will get a runny mess!
Using the food processor, chop the walnuts in rough pieces.
Mix the walnuts with the beetroots and the yogurt. Add the vinegar and salt. The quantity is up to you. Taste as you add!
Add some olive oil, mix well and try again in case you need to correct the salt and the vinegar.
The end.
It can be served as accompaniment with meat, or certain types of fish if you feel adventurous (e.g. cod).
It can obviously be served as an appetizer with some pita bread! Especially if you cut the beetroots very very small, or cream a part of it in the food processor.
Have a nice day!
Ingredients
Makes a medium-sized bowl
300-400g beetroots, boiled
30g chopped walnuts
120g Greek full-fat yogurt (or Greek-style)
2-3 tbsp olive oil (it always needs to be top quality when you eat it raw)
Salt
Normal wine vinegar
Quick Instructions
If you are using raw beetroots boil them until soft and cut them in small pieces. Put them in a bowl and add the yogurt.
Using the food processor, chop the walnuts in rough pieces. Mix them with the beetroots and the yogurt. Add the vinegar and salt. Taste as you add.
Add some olive oil, mix well and try again in case you need to correct the salt and the vinegar.
Η αγαπημένη σαλάτα του συζύγου μου!
Μπορεί να φάει άπειρες ποσότητες ως συνοδευτικό, σκέτη ή μέσα σε σάντουιτς!
Φιλιά και καλό ΣΚ Βασιλική μου!
Σε σάντουιτς, τέλεια ιδέα! Και εγώ με το κουτάλι την τρώω! Καλό ΣΚ Ερμιόνη!
This looks delicious. Why is it I only ever eat beets when I’m craving them. They’re so darned healthy!
Well I also need to see them in the store to remember to buy them.. Thanks 🙂
Villy, άψογη η παντζαροσαλάτα σου με το γιαούρτι!! Και από χρώμα…η φωτογραφία τα λέει όλα!! Αποκλείεται να έμεινε έστω και ένα κομματάκι παντζαριού!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Τίποτα δεν έμεινε! Ευχαριστώ και καλο ΣΚ!
H φούξια παντζαροσαλάτα είναι από τις αγαπημένες μου!
Εγώ βάζω και λίγο τριμμένο ροκφόρ ή blue cheese, που ταιριάζουν πολύ όμορφα γευστικά!
Φιλιά!
Μμμ θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Εξαιρετική, γευστική κι αγαπημένη σαλάτα, με υπέροχα υλικά.
Τη φτιάχνω κι εγώ αλλά τα ψιλοκόβω τα μπατζάρια.και, πριν τα αναμείξω με το γιαούρτι, τους βάζω και λίγο σκόρδο. Μετά το αφαιρώ.
Καλό σου βράδυ.
Πολύ καλή ιδέα το σκόρδο! Ευχαριστώ Ελένη!
απλά πεθαίνω!
Χαχα! Ευχαριστώ Eri!
Μαμαδιστικη και αγαπημενη… και για το χρωμα της!
Pingback: Chocolate Whoopie Pies with Caramel Cream Filling | For the Love of Feeding
I love your beet salad with the yogurt and walnuts…it sounds delicious.