Do you like banana?
I don’t. Unless it’s an ice cream flavor or in THIS cake!
Quoting: “This is the best dessert you’ve ever made and one of the best I’ve ever tried!”, Pan (husband).
This is my first banana bread and I was impressed! Mashed banana can do miracles for the softness and moistness of a cake.
And melting chocolate chunks can do miracles for, well, everything!
I don’t have step-step photos, because the process for baking a cake is, more or less, always the same.
- Preheat the oven to 350ºF (180ºC), butter a loaf pan and line with parchment paper.
- Beat the sugar with the butter until creamy.
- Add the eggs and beat.
- Add the mashed bananas, yogurt and vanilla extract and continue beating.
- Add the flour mixed with the baking soda and the salt.
- Mix in the chocolate chunks.
- Pour the batter in the loaf pan and bake for 50min to 1h. Check with a wooden skewer at 50min to see if it’s done.
- Let it cool just for a while in the pan and place it on the plate.
- Let it cool completely, OR NOT! 🙂
It’s a very simple recipe, and the result is particularly rewarding!
Serve and let the compliments pour like rain on you…
Have a nice day!
INGREDIENTS
Recipe from Martha Stewart with just a change
115g unsalted butter, room temp.
240g sugar
2 eggs, room temp.
1½ cup mashed bananas (4-5 overripe bananas, depending on the size)
15g Greek yogurt
1 tsp vanilla extract
170g all-purpose flour
1 tsp baking soda
½ tsp salt
170g dark chocolate, cut into chunks
Absolutely love banana bread. Well, almost anything banana – except smoothies. With the dark chocolate in this it has to be delicious.
It’s the first time I tried banana bread and I love it! And stayed soft for the 3 days that it lasted!
πω πω τέλειο φαίνεται, με την λιωμένη σοκολάτα στο κέντρο….
Κόβεις και πετυχαινεις κομμάτια σοκολάτας! Για αυτό έβαλα κομμένη σοκολάτα και όχι choco chips που θα χανοντουσαν.. 🙂
μούρλια λέμε φαίνονται….
Ο συνδυασμός μπανάνας και σοκολάτας είναι από τους πιο πετυχημένους της ζαχαροπλαστικής!
Πράγματι η μπανάνα δίνει υπέροχη γεύση και υφή στο κέικ! Προσωπικά θα έβαζα και λίγη κανέλα, ταιριάζει όμορφα νομίζω!
Φιλιά
Πολύ καλή ιδέα η κανέλα! Ευχαριστώ Ερμιόνη!
For 20 years after my son was born I couldn’t eat chocolate. Now I can, yay! Nothing tastes quite as good and this looks delicious.
Chocolate chunks in banana bread?!?!?! OH MY! This sounds like a “must bake” recipe for me, Villy, and if it comes with that high of a recommendation from your husband, I had better not waste time buying bananas. Thanks for sharing.
Μπανάνα και σοκολάτα!! Λαχταριστός συνδυασμός!! Αυτό το γλυκό ψωμάκι, είναι απίθανο!!
Καλό μεσημέρι.
Ειρήνη Ε. από τις Συνταγές της καρδιάς.
Ευχαριστώ Ειρήνη!
Καλημέρα…συμφωνούμε Villy μου. Είμαστε στο “ίδιο μήκος κύματος” για τον συνδυασμό μπανάνας-σοκολάτας.
Όσο για το σχόλιό μου στα φραουλένια cupcakes είναι για μένα σωστό…μιας και ο blogger παρά την ανανέωση που έκανα στο list των blogs που παρακολουθώ με οδηγεί στην ανάρτηση του Φλεβάρη (ως κεντρική) και όχι σ’ αυτήν την τελευταία σου!
Πραγματικά δεν ξέρω …
Καλημέρες.
Δεν πειράζει Πηνελόπη! Ευχαριστώ και καλό ΣΚ!
Absolutely divine! I’m not a fan of bananas as well! So if I have them at home, I’ll definitely make them into banana bread / cake. Yours look delicious! Chocolate and banana are perfect with each other!
They really are! Thanks Jasline!
Μα τι ψωμάκι πειρασμό εφτιαξες!!
Αυτή η λιωμένη σοκολάτα με αποτελείωσε!!!
Φιλάκια!
Καλως σε βρίσκω!!!
Ο συνδυασμός μπανάνα – σοκολάτα είναι αχτύπητος και τον λατρεύω!Το ψωμάκι σου φαίνεται πολύ λαχταριστό!
With both yogurt and banana I can only imagine how soft this cake must have been
Add chocolate chunks and I have no doubt it was irresistable
I love love bananas, so this is perfect!!! 😀 Look at that melted chocolate. Mmm!
Thanks Caroline! It was delicious, especially fresh out of the oven…